Stadin HYTE -virtuaaliaamukahvit

Kuva: Beatrice Bucht

Tule mukaan kuulolle ja keskustelemaan Helsingin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen (HYTE) työstä. Virtuaaliaamukahveilla voit kahvikupposen äärellä kuulla ajankohtaisten esimerkkien kautta, miten Helsingin hyvinvointisuunnitelmaa käytännössä toteutetaan ja seurataan. Voit myös nostaa esille itseäsi askarruttavia kysymyksiä tai muuten vain ajatuksia Helsingin HYTE-työstä.  

Helsingin hyvinvointisuunnitelmaan voit tutustua täällä ja mittareihin täällä.

Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua, voit osallistua alla olevien linkkien kautta, tervetuloa mukaan!

Kevään 2024 ohjelma:

Henkilöstön liikkumisen lisääminen osana kaupungin HYTE-työtä
21.3.2024 kello 9.30–10.30

Edistätkö työssäsi Helsingin hyvinvointisuunnitelman toimenpiteitä? Et kuitenkaan välttämättä tiennyt sitä, että myös sinun hyvinvointisi edistäminen liikkumisen ja liikunnan keinoin on kirjattu kaupungin hyvinvointisuunnitelman (2022–2025) tavoitteeksi.

Helsinki on valittu kansallisesti Suomen Aktiivisimmaksi Työpaikaksi vuonna 2020 ja palkittu viime vuoden lopulla Liikkuvin Työelämä -palkinnolla. Saaduista tunnustuksista huolimatta kaupungilla riittää vielä tekemistä, jotta jokainen kaupungin työntekijä löytää oman tapansa liikkua. Työstä palautumisessa, mielen hyvinvoinnissa, kuten koetussa terveydessä ja työhyvinvoinnissakin tunnistetaan haasteita, joihin säännöllisellä liikkumisella voidaan tutkitusti vaikuttaa.

Tilaisuudessa kuulet, miltä kaupungin henkilöstön liikkumisen tilanne näyttää nyt. Esittelemme myös kaupungin tarjoamat edut, palvelut ja tukitoimet henkilöstön liikkumisen ja liikunnan edistämiseksi. Haluamme hyödyntää tilaisuuden ja koota henkilöstömme näkemyksiä, miten juuri sinä liikkuisit enemmän.

Minna Paajanen, yksikön päällikkö, liikkumisen edistäminen -yksikkö
Eeva-Liisa Rautiainen, liikunnansuunnittelija, henkilöstöliikunta
Pilvi Heinonen, liikunnansuunnittelija, henkilöstöliikunta
Wilma Haapala, projektityöntekijä, liikkumisen edistäminen -yksikkö

Esitys:

Henkilöstön liikkumisen lisääminen osana HYTE-työtä PDF

Syksyn 2023 ohjelma:  

Mitä jokaisen on hyvä tietää vapesta ja sen puheeksi ottamisesta? 
10.11.2023 kello 9–10

Sähkösavukkeiden eli vapen käytön yleistyminen on herättänyt paljon huolta sekä lasten ja nuorten kanssa työskentelevien että huoltajien parissa. Osana Savuton Helsinki -verkoston toimintaa on järjestetty monialainen työpaja ilmiöön perehtymiseksi ja jatkotoimenpiteiden tunnistamiseksi. Verkoston jäsenet kertovat tämänkertaisessa Stadin HYTE -​virtuaaliaamukahvitilaisuudessa miltä tilanne näyttää Helsingissä tuoreimpien tutkimustulosten valossa ja mitä toimenpiteitä on jo tehty. Tilaisuudessa saat myös infoa sähkösavukkeiden ja nikotiinin haitoista ja käyttöön puuttumisesta.

Tarja Saarinen, erityissuunnittelija, Helsingin kaupunki
Tuulia Råmark, terveyden edistämisen asiantuntija, Suomen syöpäyhdistys
Katja Nissinen, komisario, Helsingin poliisilaitos, hälytys- ja valvontatoimintayksikkö, valvonta ja ennalta estävä toiminto

Esitys:

Tarja Saarinen: Mitä jokaisen on hyvä tietää vapesta ja sen puheeksi ottamisesta? PDF

Tuulia Råmark: Mitä jokaisen on hyvä tietää vapesta ja sen puheeksi ottamisesta? PDF

Kouluterveyskysely 2023 – Helsingin tulosten esittely    
27.10.2023 kello 9–10 

Miten helsinkiläislapset ja -nuoret voivat? Kuinka suuri osa liikkuu vähintään tunnin ajan päivässä?  Mihin suuntaan mielen hyvinvointi ja yksinäisyys ovat kehittyneet korona-ajan jälkeen?   

Tilaisuudessa käydään läpi keskeisimmät Kouluterveyskyselyn tulokset Helsingin näkökulmasta. Ilmiöinä käsitellään muun muassa mielen hyvinvointia, sosiaalisia suhteita, koulunkäyntiä, elintapoja ja kasvuympäristön turvallisuutta. Tilaisuudessa on varattu aikaa keskustelulle tulosten esittelyn jälkeen.    

Suvi Määttä, tutkija, kaupunkitietopalvelut, Helsingin kaupunki 

Esitys:

Helsinkiläislasten ja -nuorten koettu hyvinvointi, terveys ja turvallisuus – Kouluterveyskysely 2023 PDF

Mikä on liikuntacoach-toimintamalli? 
22.9. kello 9–10 

Helsingin kaupunki on kehittänyt yhdessä opiskelijoiden kanssa vaikuttavan toimintamallin nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi ja yhdenvertaisuuden tukemiseksi. Työskentelymalli on herättänyt valtavasti innostusta nuorten keskuudessa ja toiminnan vaikuttavuudesta on jo todellista näyttöä. Tule kuulemaan ja keskustelemaan! 

Tiina Gustafsson, johtava kuraattori ja Lilja Grönroos, liikuntacoachien tiimivastaava/projektisuunnittelija, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala. 

Esitys:

Liikuntacoach-toimintamalli PDF

Kevään 2023 ohjelma:

Stadin HYTE -virtuaaliaamukahvit: Mielenterveyttä tukevat senioripalvelut
3.2.2023 kello 9–10

Kööri, Peesi, Vire, Toivo, Tsemppi ja Puhti – mitä ne ovat?

Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa kehitetään uusia palveluja ikääntyneille, joilla on haasteita päihteiden tai mielenterveyden kanssa sekä ikääntyneille maahanmuuttajille.

Maarit Ajalin, projektipäällikkö, Sofia Pietarinen, projektisuunnittelija ja Leila Kautto, projektisuunnittelija, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala.


Esitykset:

Helsingin kaupungin ikääntyneiden mielenterveyttä tukevat senioripalvelut PDF
Ikäerityinen maahanmuuttajatyö -hanke PDF


Stadin HYTE -virtuaaliaamukahvit: Lapsen oikeuksien tuntemisella lapsiystävälliseksi kaupungiksi
9.3.2023 kello 9–10

Helsingin kaupunki tekee yhteistyötä Suomen Unicefin kanssa, jotta kaikessa työssämme huomioitaisiin lasten oikeuksia nykyistä paremmin. Työssä kehitetään lapsiystävällistä palautetta, turvallisia arjen ympäristöjä, pyritään kitkemään koulukiusaamista, kehitetään lapsivaikutusten arviointia ja lisätään osaamista.

Pirjo Mattila, kehittämisasiantuntija, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Maria Hyövälti, maisema-arkkitehti, kaupunkiympäristön toimiala, Leena Marila, erityissuunnittelija, sosiaali- ja terveystoimiala.

Esitys:

Lapsiystävällinen kunta -malli Helsingissä PDF

Lisätietoja tilaisuuksista:
Stina Högnabba, erityissuunnittelija, hyte-koordinaattori
Kaupunginkanslia, strategiaosasto
Puh. 09 310 42525
stina.hognabba ( at ) hel.fi